Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NFS No Limits - co wiemy na temat NFS-a na platformy mobilne

ʞɔ!ɹ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1416507354477.jpg
Ogółem na temat gry na iOS i Android:

Need for Speed: No Limits to przygotowana wyłącznie z myślą o użytkownikach urządzeń mobilnych spin-offowa odsłona popularnej serii wyścigowej, rozwijanej od 1995 roku pod egidą koncernu Electronic Arts. Za powstanie tytuł odpowiada australijskie studio Firemonkeys, mające już na swoim koncie mobilne konwersje poprzednich odsłon cyklu, a także wysoko oceniany Real Racing 3.
Gra firmowana jest osobą znanego wszystkim fanom sportów motorowych Kena Blocka, który pełnił już rolę doradcy podczas prac nad Need for Speed: Rivals, zaś amatorom komputerowych wyścigów znany jest przede wszystkich z bestsellerowej serii DiRT studia Codemasters. Obecność Blocka, który zasłynął głównie za sprawą publikowanych w serwisie YouTube efektownych rajdowych ewolucji zwanych gymkhaną, nie jest w grze przypadkowa. W Need for Speed: No Limits– po raz pierwszy w historii serii – prócz typowych zmagań rajdowych pojawiają się także elementy tej oryginalnej, czysto wyczynowej dyscypliny.

Klika dni temu pojawiła się informacja nt. mikropłatności w tym NFS-ie:

W Need for Speed: No Limits można płacić prawdziwymi pieniędzmi za wirtualną benzynę. Nie trzeba, ale jeśli ktoś nie sięgnie do portfela, będzie musiał poczekać nim rozgrywka będzie kontynuowana. Chce grać szybciej? Leje do pełna, płaci i ściga się dalej!

Graczom takie rozwiązanie wydaje się dziwne, ale EA jest zadowolone z pomysłu: “Dzięki temu Need for Speed: No Limits to najbardziej realistyczne wyścigi dostępne na rynku. Gracze mogą poczuć się jak prawdziwi kierowcy!” - mówią twórcy gry.

Gameplay:

Kilka SS z gry:

2772325-nolimits.jpg

need-for-speed-no-limit-video-screen.jpg

Trailery:

Źródła:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=25052

http://gadzetomania.pl/56915,igag-w-mobilnym-need-for-speed-zaplacimy-prawdziwymi-pieniedzmi-za-benzyne-ea-to-dopiero-poczatek

f

Opublikowano

Kolejne informacje!

Ogólnie odnośnie gry:

Biorąc pod uwagę, że za No Limits odpowiadają ludzie, który zrobili już wiele gier mobilnych (szczególnie samochodowych i wyścigowych), jest szansa na dopracowany tytuł. Wskazuje na to też zwiastun nowego Need for Speeda, w którym wystąpił znany kierowca rajdowy Ken Block.
Na krótkim materiale wideo uchwycono fragmenty rozgrywki w NFS: No Limits. Widać na nich naprawdę dopracowane modele samochodów, niezłe tekstury otoczenia oraz dynamiczne animacje i płynnie pracująca kamerę. Jeżeli No Limits rzeczywiście będzie wyglądać tak, jak na zwiastunie, to będzie to z pewnością jedna z najładniejszychgier wyścigowych na urządzenia mobilne. O tym jednak przekonamy się na początku 2015 roku, gdyż wtedy EA ma wydać nową pozycję z serii Need for Speed. Tytuł zadebiutuje pewnie na urządzeniach z iOS. Na chwilę obecną nie wiadomo jeszcze w jakim modelu gra zostanie wypuszczona. Pozostaje mieć nadzieję, że nie będzie to kolejnefreemium przeładowane mikropłatnościami.

Szczegółowo nt. mikropłatności:

Need for Speed: No Limits dla platform mobilnych zapowiedziano w ubiegłym roku i gra oficjalnie ma pojawić się na wiosnę. Wydawana przez Electronic Arts gra jednak już pojawiła się w niektórych regionach świata, w wersji przeznaczonej dla systemu operacyjnego Apple iOS. Pierwsze doniesienia graczy stanowią potwierdzenie tego, że Electronic Arts wciąż stosuje od dawna krytykowane rozwiązania w kwestii zakupów w aplikacjach.

Nowa odsłona mobilnej wersji Need for Speed nazywa się No Limits (z ang. bez limitów), ale wygląda na to, że tytuł niespecjalnie pasuje do samej gry. Zakupy w aplikacji firma Electronic Arts tym razem doprowadziła do poziomu być może najgorszego w swojej historii. Okazuje się, że w grze No Limits aby jeździć samochodami trzeba najpierw do zbiornika nalać paliwa. Nic zaskakującego, prawda? Samochody na dobre myśli przecież nie jeżdżą. W grze Need for Speed: No Limits jednak za to paliwo... trzeba zapłacić.
nfs_nl_1.png
W kolejnej grze firma Electronic Arts stosuje swoją flagową metodę wyciągania od graczy pieniędzy. Działa to na prostej zasadzie. Albo gracz chcąc kontynuować cokolwiek w grze musi odczekać jakiś czas, albo zapłaci za paliwo, bez którego nie weźmie udziału w żadnym wyścigu. Oczywiście każda rozgrywka zużywa określoną ilość paliwa, a więc zbiornik trzeba regularnie napełniać. W grze można sprawdzić na ile czasu jazdy wystarczy jest wirtualne paliwo w wirtualnym zbiorniku. Można by rzec, że Electronic Arts chciało po prostu zwiększyć realizm w grze, ale z drugiej strony od samego czekania i patrzenia na samochód, jego zbiornik sam się przecież nie napełnia. Chęć zachowania realizmu więc odpada.
Wiadomo już, że Need for Speed: No Limits pozwala kupować paliwo dokonując płatności w kilku walutach. W grze jednak jest też złoto, które gracz może kupić. Złoto ma być wykorzystywane do tzw. "zakupów premium". Złotem płacić można za paliwo, ale też m.in. za ulepszenia samochodów. Ostatecznie trudno powiedzieć, że kogoś mogą tego typu metody Electronic Arts zaskakiwać. Wygląda na to, że firma jest gotowa zrobić wszystko, aby tylko jak najmocniej wykorzystać wpływy z zakupów w grach. Nawet jeśli mogą one skutecznie odstraszyć wielu graczy, co w efekcie pozostawia liczenie wyłącznie na naprawdę zagorzałych fanów serii oraz osoby zwyczajnie naiwne.
nfs_nl_2.jpg

Źródła:

http://komorkomania.pl/29664,need-for-speed-no-limits-zachwyci-nas-dopracowana-grafika

http://pclab.pl/news61657.html

f

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ta gra jest darmowa? Pokażcie mi palcem, bo nie mogę jej nigdzie znaleźć na telefonie.

Nvm, wystarczyło kliknąć w link z telefonu. Mam niezgodną wersję :'(

ale i tak by nie starczyło pamięci.

Genialny pomysł na paliwo, którego i tak nikt nie kupi. Ale zawsze wpadnie jakiś grosz dzieki naiwniakom.

Opublikowano

Czy ta gra jest darmowa? Pokażcie mi palcem, bo nie mogę jej nigdzie znaleźć na telefonie.

Nvm, wystarczyło kliknąć w link z telefonu. Mam niezgodną wersję :'(

ale i tak by nie starczyło pamięci.

Genialny pomysł na paliwo, którego i tak nikt nie kupi. Ale zawsze wpadnie jakiś grosz dzieki naiwniakom.

Powiedzmy że darmowa.

Opublikowano

Nigdzie nie znalazłem informacji, by taki był, więc pewnie nie.

ma być po jakiejś mega aktualizacji... podobno :P

coś była mowa że jeszcze nad tym pracują i że jak będą efekty to opublikują pierwsze screeny... ale jak na razie na tym koniec i należy czekać :(

Jak coś źle powiedziałem to proszę... poprawcie mnie :D

a co do paliwa ... poczuje się bardzo realistycznie jak wyleje cały bak na 3 wyścigi a za 10 h samo z siebie się zatankuje xD

także... gra nie powinna być realistyczna... to jest NFS ... no ludzie no :D

a i pytanko... tylko mi się wydaje czy 1/2 telefonów nie może zainstalować tej apki?

ja mam dobry telefon (Sony Xperia M2) oraz trosze słabszy (HTC Desire 300) oraz 2 tablety i tylko na jednym tablecie mam nfsa 0.o

76561198180869410.png
Opublikowano

Produkt niedostępny w twoim kraju, spoko...

Ogólnie ironicznie chyba no limits a limit paliwa

“Dzięki temu Need for Speed: No Limits to najbardziej realistyczne wyścigi dostępne na rynku. Gracze mogą poczuć się jak prawdziwi kierowcy!”

924951427641755917524.gif

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...